سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روزانه ها

محبوبیت حجاب بین دختران آمریکا

حجاب در میان دختران مسلمان آمریکا با توجه به تمام تبعیضها و نژادپرستی ها همچنان به مجبوبیت چشمگیر خود باقی است، ضمن اینکه مسلمانانی که در اقلیت به سر می برند تلاشهایی به منظور وحدت رویه و انسجام میان مساجد انجام می دهند تا هویت اسلامی خود را حفظ کنند.

 

محبوبیت حجاب و هویت اسلامی بین دختران آمریکا

علاوه بر افزایش شمار مسلمانان آمریکا، تعداد دختران نوجوانی که می‌خواهند هویت اسلامی خود را با رعایت حجاب در ایالت فلوریدای جنوبی بیان کنند، افزایش چشمگیری یافته است.

عاشیه موسی استادیار مطالعات اسلامی دانشگاه بین المللی فلوریدا گفت: به طور کلی تعداد دختران بین 18 تا 30 سال که در ایالت فلوریدا با حجاب و روسری مشاهده می شوند نسبت به یک دهه گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

دختران مسلمان اظهار می دارند به واسطه حفظ حجاب می خواهند هویت اسلامی خود را بیان کنند.

از سوی دیگر اقلیت مسلمان جنوب فلوریدا نیز طی سالهای اخیر افزایش یافته اند و این ایالت در حال حاضر دربرگیرنده 70 هزار مسلمان است .

ایمی علی پزشکیاری که دختری محجبه دارد گفت: جامعه مسلمان این منطقه به قدری رشد کرده که جوانان آن از قدرت و شهامت پوشیدن حجاب برخوردارند.

اسلام حجاب را به عنوان اصول واجب پوشش برای زنان مسلمان تلقی کرده و آن را نماد دین نمی داند، روسری و حجاب مسلمانان پس از ممنوعیت سال 2004 حجاب در مدارس و نهادهای دولتی به بحث داغ اروپا تبدیل شد و پس از آن بسیاری از کشورهای اروپایی از این روند پیروی کردند.

اگرچه خانواده های جنوب کالیفرنیا هنوز هم نسبت به این امر که فرزندان آنها مورد تبعیض نژادی و هدف حملات نژاد پرستانه واقع شوند واهمه دارند. با گذشت شش سال پس از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر هنوز از بسیاری از مسلمانان آمریکایی نسبت به ادامه تبعیضها و باروهای نادرست به علت پوشش و هویتهای اسلامی معترض هستند.

اداره امنیت حمل و نقل آمریکا در ماه آگوست قانونی تصویب کرد که به موجب آن به مأموران فرودگاه اجازه می دهد هرفردی که دارای پوشش سر بود را مورد تفتیشهای دقیق تر قرار دهد.

 

گسترش فعالیتهای خیرخواهانه مسلمانان آمریکا

مسلمانان آمریکا که جامعه خود را در معرض اتهامها و سوء باورهای به وجود آمده از حملات تروریستی می دانند با تلاشهایی گسترده در راستای درک بین ادیان و اقداماتی خیرخواهانه چون ارائه کمکهای پزشکی بهداشتی اقشار کم درآمد مردم تلاش می کنند گامی در راستای بهبود چهره اسلام برداشته و اسلام را آنطور که هست نشان دهند در این میان فعالیت کلینیک پزشکی بهداشتی مسلمانان جنوب لس آنجلس برای اقشار کم درآمد نمونه مناسبی از این فعالیتهای بین دینی با حفظ هویت اسلامی است.

کلینیک امت ارائه کننده تسهیلاتی است که می تواند همکاری میان ادیان را از نظر پزشکی و سایر خدمات به ساکنان کم درآمد جنوب لس آنجلس ارتقاء دهد.

این مرکز در سال 1992 توسط گروهی از دانشجویان پزشکی مسلمان تأسیس شد که کارهای خیریه خود را با کیفیت عالی مراقبتهای بهداشتی به ساکنان نیازمند جنوب لس آنجلس ارائه دادند. یازده سال پس از آن کلینیک امت در خیابان فلورانس جنوب لس آنجلس دارای 20 هزار بیمار بود که بیشتر آن را غیر مسلمانان تشکیل داده بودند و در حقیقت نقطه اتکا پزشکی ساکنان کم درآمد آن منطقه شده بود. درشرایطی که تنشهای خاورمیانه و حملات ترویستی ذهنیت نامناسبی از مسلمانان برای آمریکایی ها ساخته این کلینیک منبع افتخار مسلمانان جنوب کالیفرنیا و حتی سراسر آمریکا محسوب می شود.

شکیل سید مدیر اجرایی شورای اسلامی "شورا" در جنوب کالیفرنیا گفت: این حقیقت اسلام است که ما می توانیم نشان دهیم. ما به افرادی که کلینیک امت را پایه گذاری کردند افتخار می کنیم.

سالن انتظار این کلینیک با آیات قرآن و نقاشی های رنگی کودکان تزئین شده و الگوی ملی تلقی می شود. گروه های اسلامی دست کم نیمی از شهرهای آمریکا چون سن برناردینو، خواستار راهنمایی از پایه گذاران این مرکز پزشکی شده اند تا بتوانند تلاشهای خود را در این زمینه قوت بخشند. کلینیک امت با کمتر از 12 نفر دانشجوی پزشکی و بهداشت عمومی دانشگاه لس آنجلس کالیفرنیا فعالیت خود را آغاز کرد ، بیشتر آنها در انجمن اسلامی دانشگاه فعال بودند که پیش از تأسیس آن با اساتید خود درباره تشکیل یک کلینیک یا دست کم یک واحد بهداشتی سیار که بتواند در مناطق کم درآمد فعالیت کنند رایزنی کرده بودند.

رشدی عبدالقادر یکی از پایه گذاران این مرکز در این مورد به ضرورت و نیاز مردم این منطقه اشاره کرد و گفت: در آن زمان عدم تساهل مردم نسبت به مسلمانان شدت گرفته بود و انجام چنین اقداماتی ضروری به نظر می رسید. می خواستیم گامی مؤثر برای جامعه مسلمان برداریم بنابراین کاری را آغاز کردیم که به روابط بهتر میان مردم کمک کند.

یاسر امان که کار در این کلینک را به صورت داوطلبانه آغاز کرده گفت: براساس آموزه های اسلام زمانی که می بینیم امر در جریان درست قرار ندارد باید برای بهبود اوضاع اقدامی صورت دهیم.

دانشجویان که بیشتر آنها اهل خاورمیانه، جنوب آسیا و حتی آمریکایی بودند تلاشهای خود را با برقراری ارتباط با شرکتهای وسائل و ابزار پزشکی آغاز کردند و طی یک سال، بیش از 150 هزار دلار تجهیزاتی به دست آورند که به آنها اهدا شده بود.

ریتا والتر عضور سابق شورای شهر لس آنجلس که تحت تأثیر تعهد این دانشجویان مسلمان قرار گرفته بود با درنظر گرفتن یک کلینیک به جای واحد بهداشتی سیار آنها را تشویق کرد.

این مرکز بهداشتی - اسلامی برای نخستین بار در سال 1996 فعالیت خود را آغاز کرد که طی چهار سال پس از آن تعداد فعالان داوطلب آن افزایش یافت و مبالغی که به آنها اهدا می شد نیز چشمگیرتر شد و از نخستین روزهای فعالیت خود الگوی همکاری بین ادیان بود. برای مثال مردی که بسیاری از بنیان گذاران این کلینک، وی را راهنمای خود می دانستند و از استاتید دانشگاه لس آنجس کالیفرنیا محسوب می شد، یهودی بود.

ریچارد اوساتین راهنمای دانشجویان پزشکی و مؤسس این کلینیک که اکنون در دانشگاه تگزاس تدریس می کند از همکاری با آنها به منظور افزایش درک و همکاری ابراز مسرت کرد و یادآور شد که برای این همکاری ارزش بسیاری قائل است.

بیشتر اعضای هئیت مدیره کلینیک مسلمان هستند اما برخی از کارکنان این کلینیک غیرمسلمان هستند که در آن میان می توان به دکتر استیون مورفی مدیر یکی از بخشهای کلینیک اشاره کرد که کاتولیک است.

در میان بیماران این کلینیک 98 درصد غیر مسلمان، 70 درصد لاتین، 25 درصد آفریقایی – آمریکایی و بقیه آسیایی هستند. مؤسسان کلینیک اظهار می دارند که در روزهای نخست فعالیت جمع کردن هدایای جامعه مسلمان بسیار دشوار بود، چرا که آنها ترجیح می دادند کمکهای مالی خود را به مساجد و سایر مراکز بهداشتی پزشکی اسلامی اهدا کنند اما چندی نگذشت که وضعیت تغییر کرد و سال گذشته میلادی در دهمین سالگرد تأسیس این کلینیک مبالغ اهدایی آنها به بیش از 384 هزار دلار رسید.
از سایت تبیان:
http://www.tebyan.net/Archive/Society_Politics/2007/11/6/53077.html